Creëer een doorbraak bij het afvallen door te werken aan je mindset

 AFVALLEN DOOR TE WERKEN AAN JE MINDSET

Al jarenlang ben ik bezig met mijn eigen gezondheid en de gezondheid van anderen. Als sportdocent en diëtist heb ik jarenlang gewerkt in de fitness en sportbranche en heb ik veel mensen mogen begeleiden naar een gezondere levensstijl. Maar ook heb ik in die begeleiding bij mensen het vaak zien gebeuren dat het toch niet altijd lukt om gezonder te gaan leven of om af te vallen.

Waar mensen in het begin heel fanatiek en gemotiveerd zijn en zeker weten dat 10 kg afvallen is wat ze willen, zwakt dit na een tijdje af. Het waarom hier achter daar ben ik lang mee bezig geweest. Waarom zegt iemand bij de start van een traject dat hij ontzettend graag een gezonder leven wil en wil afvallen maar lukt het na een paar weken gewoonweg niet.

Het gaat om wat iemand echt graag wil, en dit betekent dat je je mindset moet veranderen.
Gedurende de jaren en veel kennis en ervaring ben ik er achter. Het gaat vaak niet om het doel wat mensen willen bereiken. Er zit vaak veel meer achter het willen van een gezonder leven. Het gaat om gedachten die op een bepaalde manier zijn gaan rondzingen in je hoofd. We zijn ons zelf dingen gaan vertellen en er zijn dingen door de maatschappij opgelegd. Het gaat om de mindset die je hebt over gezondheid, over jezelf. Allerlei oorzaken waardoor ons het niet lukt om gezonder te gaan leven.

Wat als je niet alleen je fysieke gezondheid gaat aanpakken, maar juist achter de vraag gaat kijken. Wat wil iemand dan echt? Wat wil je bereiken in het leven? Daar gaat het om, wat is je droomwens, hoe wil jij leven, hoe wil jij over 10 -20 jaar zijn. Wie ben je dan? En wat doe je? Met wie ben je? Dit zijn grote vragen waar je niet een twee drie het antwoord op hebt. Nee dit zijn vragen die je dieper laten nadenken over wat je wil in de toekomst. En deze vragen kun je terug brengen en kleiner maken naar het nu.

Want het gaat niet om die 10 kilo die iemand wil afvallen, nee het gaat om het gevoel wat iemand wil creëren. Het gaat om het feit dat iemand lekker in zijn vel zit, kan spelen met de kleinkinderen, zich fijn mag voelen en gelukkig is. En dat bereik je niet door alleen maar een gewicht op de weegschaal te zien, nee dit bereik door op alle gebieden van je leven jezelf te verbeteren.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *