Hoe houdt je je gezonde leefstijl vast in de herfstdip?

Herfstdip gezonde leefstijl

5 tips om uit je herfstdip te komen

5 tips om je gezonde leefstijl te behouden!

Misschien heb jij er ook wel last van; De Herfstdip?

Ik heb er in ieder geval wel altijd last van. Ik kan soms melancholisch terug denken aan de zomer, de lekkere temperaturen en de gezellig avonden. En als dan de koude ochtenden zich weer aandienen en ik mijn slippers toch echt moet gaan verruilen voor mijn dichte schoenen kan ik hier ontzettend van balen! Maar dit is geen reden om je gezonde levensstijl overboord te gooien en maar op de bank te blijven hangen en je voedingspatroon aan de wilgen te hangen. Echter zal ik ook toegeven dat dit niet vanzelf gaat. Aan jouw gezonde leefstijl zul je moeten blijven werken. Dus ook deze herfst!

Deze 5 tips kunnen je helpen om het een stuk makkelijker te maken. En vergeet niet dat de herfst ook weer over gaat en je al gauw gewend bent aan de temperatuur en niet meer zo’n last zult hebben van de ‘herfstdip’.

Tip 1: Vervang je koude ontbijt door een warm ontbijt
Wanneer je het in de ochtend vaak wat kouder hebt kan het helpen om je koude ontbijt te vervangen door een warm ontbijt. Denk aan; brinta, havermout, banaanpannenkoekjes, bananenbrood bananenbrood paulines keuken  (deze laatste twee hoef je in de ochtend maar kort op te warmen en je hebt een heerlijk ontbijt). Schenk daarnaast een heerlijk warme kop thee voor jezelf in en je hebt een heerlijk warme start van de ochtend.
Tip 2: Eet met het seizoen mee
Door gevarieerd te eten en met het seizoen mee te eten krijg je de benodigde vitamines en mineralen binnen die je nodig hebt. Wissel af in gerechten en pak je lievelingsgerechten er weer bij. Want ook weer het proeven van de gerechten die je lange tijd in de zomermaanden niet hebt gegeten is toch ook wel weer heel erg lekker.
Tip 3: Ga naar buiten, ja ook al is het koud!
De dagen worden korter en daardoor krijgen we minder daglicht binnen. Dit kan er voor zorgen dat je meer of eerder het hormoon melatonine aanmaakt. Dit hormoon zorgt voor het slaap-waakritme van ons lichaam en zorgt dat we slaperig worden als het donker wordt. Door er voor te zorgen dat je voldoende daglicht opneemt voel je je minder vermoeid.
Tip 4: Blijf sporten
Wellicht is de verleiding groot om op de bank te blijven hangen en niet meer te gaan sporten omdat het vroeg donker is en je je vermoeid voelt. Maar blijven sporten zorgt er voor dat je je juist energieker gaat voelen. De hormonen dopamine, serotonine en endorfine worden namelijk aangemaakt door het sporten. Dit zorgt voor energie. Dopamine zorgt voor een goed humeur en een gevoel van welbevinden, serotonine helpt bij je zelfvertrouwen en endorfine speelt een belangrijke rol tegen stress. Alleen maar voordelen dus 🙂
Tip 5: Ben lief voor jezelf
In deze tijd is het ook belangrijk om af en toe lief te zijn voor jezelf. Ben niet te streng en als je een keer echt het gevoel hebt dat het niet lukt om te gaan sporten of om even niet aan je gezonde levensstijl te werken geef hier dan aan toe. Ga ontspannen, lees een boek of ga heerlijk in bad liggen. Morgen is er weer een dag om aan je gezonde leefstijl te werken!

 

Mensen vragen ook

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *